طراحی

نمای چوبی

نمای چوبی

خانه ای مدرن یا سنتی؟ اگر کمی دقت کنید متوجه می شوید چه نمای مدرن چه نمای سنتی هر دو قابلیت استفاده از چوب به عنوان عنصر اصلی را دارند و نمای چوبی به تنهایی هم می تواند زیبایی خیره کننده ای را به ساختمان و ویلای شما ببخشد. چوب یکی از انواع متریال نما است که از گذشته تا به امروز برای طراحی نما خانه های مسکونی و ویلاهای زیبا به کار برده شده است. با سفر به شهرهای شمالی کشورمان می توانید ساختمان های چوبی قدیمی که در گذشته صاحبان آن خانه ها با رفتن به جنگل بریدن چوب های مورد نیاز برای ساخت خانه به کمک مصالح سنتی دیگر اقدام به ساخت این خانه های چوبی نموده اند و امروز برخی از آنها را به صورت سوئیت های بوم گردی برای کسانی که مایل به تجربه فضایی نوستالژیک می باشند در اختیار علاقه مندان قرار می دهند. در روش مدرن استفاده از چوب در نما دیگر نیاز نیست خودتان به سمت جنگل بروید و چوب مد نظر خود را تهیه کنید، با بهره گیری از مشاورین و مجریان حرفه ای می توانید به راحتی بدون هیچ زحمتی صاحب ویلایی شیک و خاص شوید یا از دلربایی نمای چوبی به عنوان نمای مغازه خود لذت ببرید. مایلید ویلایی با نمای چوبی داشته باشید؟ اگر جوابتان مثبت است با ما همراه شوید و اگر مایلید لیست قیمت طراحی نما برای اطلاع بیشتر در همستان مراجعه فرمایید.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

نمای چوبی ساختمان

نمای چوبی ساختمان

نمای چوبی ساختمان

از گذشته تا به امروز استفاده از چوب برای ساخت اسکلت ساختمان و البته نمای ساختمان رایج بوده است. اما علاوه بر زحمت تهیه چوب برای طراحی و ساخت نما، بروز مشکلاتی از جمله قارچ، حشرات چوب، آسیب به چوب در اثر رطوبت و پوسیدگی و عمر کوتاه آن استفاده از چوب به عنون نمای چوبی ساختمان با مشکلاتی مواجه نموده است. از این رو برای اینکه از سد این مشکلات عبور کنیم تا بتوانیم نمایی زیبا و با دوام داشته باشیم، به کمک پیشرفت علوم و تکنولوژی فرایند مقاوم سازی برای متریال چوبی انجام می شود تا طول عمر بیشتری داشته باشند. امروزه یکی از متریال های پرکاربرد به جای چوب ترمووود می باشد که کاملا با چوب طبیعی متفاوت است. چوب ها در دمای 185 تا 220 درجه سانتی گراد در کارگاه حرارت دیده و صمغ و رطوبت درون چوب از بین برود.

 

 

 

 

 

 

 

 

نمای چوبی ویلا

نمای چوبی ویلا

نمای چوبی ویلا

چوب یکی از انواع متریال پرکاربرد در طراحی نمای مدرن به حساب می آید در واقع نه تنها برای نما بیرونی بلکه برای نما و دکوراسیون داخلی نیز استفاده از چوب به دلیل زیبایی طبیعی، ماندگاری به نسبت بالا و همچنین انعطاف پذیری قابل توجه بسیار رایج است. از آنجایی که چوب یک متریال زنده است نیاز به مقاوم سازی در برابر سرما، گرما، رطوبت و غیره برای استفاده در فضای باز دارد. از این رو روش جدید مقاوم سازی در حرارت برای چوب انتخاب می شود و محصول نهایی ترمووود در بین طراحان و معماران مدرن بسیار محبوب است. همانطور که اشاره کردیم از چوب ها دیگر به صورت طبیعی و سنتی استفاده نمی شود بلکه از ترمووود در انواع مختلف برای طراحی نما چوبی بهره برده می شود. معمولا در طراحی نمای چوبی ویلا از ترکیب شیشه و آجر نیز بهره برده می شود. نمای ترموود و سنگ و شیشه نمایی زیبا در زندگی شهری مدرن ایجاد می نماید و زیبایی خاص و منحصر به فردی به ویلای شما می بخشد. ترمووود دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله طبیعی بودن و حس خلوص و پاک بودن به نما می دهد، همچنین انعطاف پذیر و ماندگار در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می باشد. حتی امکان استفاده از ترمووود برای در کنار استخر و فضاهای باز و مرطوب وجود دارد.

انواع نمای چوبی ساختمان

انواع نمای چوبی ساختمان

انواع نمای چوبی ساختمان

انواع نمای ساختمان بر اساس نوع متریال که استفاده می کنیم متفاوت است و بر اساس آن نام گذاری می شود. با این حال میتوان انواع چوب را در کنار سنگ، شیشه، فلزات، سیمان و غیره استفاده نماییم و در نهایت نماسازی زیبا و دلچسب بر اساس سلیقه کارفرما ایجاد کنیم. انواع نمای چوبی ساختمان شامل نمای چوب نرم و نمای چوب سخت می شود. همانطور که می توانید حدس بزنید نرم بودن به معنای انعطاف پذیری بیشتر چوب می باشد و قابلیت فرم دهی بهتر به چوب وجود دارد. در زیر می توانید انواع چوب در نمای ساختمان را مشاهده فرمایید.
چوب نرم: مخروطیان یا نرم چوب ها دارای شاخ و برگ سوزی می باشند و انواع آن می تواند شامل کاج و صنوبر باشد. یکی از بهترین انواع چوب نرم برای تهیه ترمووود کاج فنلاندی است و از این رو شرکت ها برای تهیه ترمووود استاندارد نیاز به تاییدیه انجمن فنلاند دارد و البته می بایست اشاره نماییم که کاج فنلاندی گزینه بسیار مناسبی است چرا که به دلیل کوتاه بودن فضل گرما این درختان بسیار صاف رشد می کنند، دارای چگالی و گره کمتر هستند و به طور کلی به نسبت مقرون به صرفه تر هستند.
چوب سخت: چوب سخت از درختانی با شاخ و برگ پهن تولید می شود. به دلیل اینکه در زمستان این نوع از درختان دارای برگ های کوچک می باشند و با آمدن فصل بهار برگ ها رشد می کنند می بایست اشاره نماییم که این سخت چوب ها دارای چگالی به نسبت بیشتری هستند و از وزن و استحکام بالاتری برخوردارند. چوب درخت ون یکی از معروف ترین نوع سخت چوبها می باشد که به دلیل مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت برای بهره گیری در حمام و استخر مناسبند.

نمای چوبی ترمووود

نمای چوبی ترمووود

نمای چوبی ترمووود

برای اینکه بتوانیم محصول ترمووود نهایی را در هر شرایطی برای نماسازی به کار ببریم نیاز است ترمووود طی فرایند خاصی تهیه شود. این فرایند می بایست استانداردهای پیرامون میزان حرارت، روند افزایش و یا کاهش حرارت و همچنین مدت زمان حرارت دهی را پشت سر بگذارند. ترموود ها می بایست بر اساس استانداردهای تایید شده انجمن فنلاند باشند، چرا که در غیر این صورت از لحاظ ظاهری با محصول غیر استاندارد نداشته ولی چوب از درون دارای ترک هایی خواهد بود که تحت تاثیر شرایط محیطی و آب و هوایی افزایش یافته و روی سطح چوب نمایان می شوند.
انواع نمای ترموورد شامل دو نوع چوب، نرم و سخت می شود. منظورمان از چوب نرم ترمووود تهیه شده از درختان سوزنی مثل کاج و چوب سختی نیز تهیه شده از درختانی است که دارای چوب سخت می باشند. یکی از انواع این درختان با چوب سخت نیز بلوط می باشد. در مورد روش تولید ترمووود بهتر است اشاره کنیم که این محصولات به دو روش ترمو D و ترمو S تولید می شوند. S از کلمه stable به معنی ثبات و پایداری بالا است و برای ساخت چنین ترمووودهایی چوب ها تا دمای 180 درجه سانتی گراد حرارت دیده و به طور کامل رطوبت آنها از بین خواهد رفت. استفاده از ترمووود اس برای محیط داخل و خارج از ویلا مناسب می باشد و در سری D این محصولات در دمای 220 درجه سانتی گراد خشک شده و از این رو در مقابل آسیب های ناشی از شرایط آب و هوایی بسیار مقاوم می باشند.

نمای چوبی داخل ساختمان

نمای چوبی داخل ساختمان

نمای چوبی داخل ساختمان

علاوه بر نمای بیرونی ساختمان که می تواند از زیبایی چوب و نمای چوبی بهره مند شود استفاده از چوب در نمای داخلی برای مثال نمای چوبی پشت تلویزیون، نمای چوبی دیوار، نمای چوبی آشپزخانه، نمای چوبی اتاق نظافت، نمای چوبی اتاق مطالعه یا کار و غیره همگی از جمله کاربری نمای چوبی داخلی می باشد که می تواند به زیبایی دکوراسیون داخلی منزل و ویلای شما بیافزاید. نمای چوبی داخل ساختمان بر اساس سبکی که به کار می بریم می تواند متفاوت باشد. در واقع درست است که از نمای چوبی علی الخصوص ترمووود در طراحی نمای مدرن استفاده می شود ولی می توانیم به صورت جزیی تر به طراحی نمای چوبی داخل خانه بپردازیم. برای مثال طراحی ویلا می توانید به صورت طراحی ویلا به سبک اسکاندیناوی، طراحی ویلا به سبک جپندی و طراحی ویلا مینیمال قابلیت استفاده از چوب را به صورت جزیی تر برای ایجاد زیبایی بیشتر در نما فراهم می آورند. وجود چوب در طراحی دکوراسیون داخلی به فضا احساس آرامش، خلوص و پاکی خاصی می دهد که برای رهایی از زندگی شلوغ شهری بسیار ضروری است. نمای داخلی چوب ترمو می تواند به صورت ساده و یا طرح دار در ضخامت های مختلف مورد استفاده قرار گیرد و قیمت چوب ترمو بر اساس ضخامت و طرح های مختلف متفاوت است ولی با این حال اگر مایلید نمای داخلی منزل شما زیبا و خاص باشد می توانید با تماس با تیم طراحی همستان بر اساس بودجه ای که در نظر گرفته اید طراحی نمای چوبی ساختمان ویلایی را امکان پذیر نمایید.

قیمت نمای چوبی ساختمان

قیمت نمای چوبی ساختمان

قیمت نمای چوبی ساختمان

قیمت نمای چوبی ویلا و ساختمان شما بستگی به متراژ نما، ارتفاع ساختمان، نوع ترموود به کار گرفته شده دارد. توجه داشته باشید در صورتی که قیمت چوب ترمو ارزان باشد شاید احساس کنید که سود کرده اید ولی اگر این ارزان بودن به این معنی است که چوب دارای تاییده نیست و امکان خراب شدن و مرغوب نبودن چوب وجود دارد در واقع سودی حاصل نشده است. به طور کلی نمای چوب جزو متریال های گران قیمت به حساب می آید و در صورتی که بودجه کافی ندارید توصیه می نماییم به سراغ این طراحی نروید چرا که هر متر از این نما قیمت زیادی دارد و به نسبت سایر متریالها گران تر است. به همین دلیل توصیه می کنیم برای اینکه نمایی زیبا و ماندگار داشته باشید با متخصصین حرفه ای صحبت نمایید تا بر اساس بودجه ای که دارید علاوه بر طراحی مناسب و دلخواهتان بهترین نوع چوب برای نما مد نظر خود را انتخاب کنید.

پرسش های متداول پیرامون نمای چوبی

  1. نمای چوبی چیست؟ چوب یک متریال زنده است نیاز به مقاوم سازی در برابر سرما، گرما، رطوبت و غیره برای استفاده در فضای باز دارد. چوب یکی از انواع متریال پرکاربرد در طراحی نما مدرن به حساب می آید در واقع نه تنها برای نما بیرونی بلکه برای نما و دکوراسیون داخلی نیز استفاده از چوب به دلیل زیبایی طبیعی، ماندگاری به نسبت بالا و همچنین انعطاف پذیری قابل توجه بسیار رایج است.
  2. بهترین نوع چوب برای نمای چوبی چیست؟ بهترین نوع نمای چوبی ترمووود ها می باشند که در واقع چوب نرم و سختی به حساب می آیند که تحت فرایند مقاوم سازی در درجه حرارت 180 تا 220 درجه سانتی گراد تمامی رطوبت، صمغ، شهد و حشرات آن از بین رفته است و از این رو به نسبت روش سنتی به کار گیری چوب مقاومت بیشتری در شرایط آب و هوایی مختلف دارد.
  3. انواع چوب در نمای چوبی ساختمان شامل چه مواردی میشود؟ در نمای چوبی از دو سری چوب سخت و چوب نرم بهره برده می شود. در واقع چوب سخت از چگالی بیشتر ولی مقاومت بیشتر در برابر رطوبت است و چوب نرم به دلیل صاف بودن و چگالی کمتر ارزان تر و پرکاربرد تر هستند.
  4. مزایا و معایب نمای چوبی چیست؟ نمای چوبی به آسانی نصب می شود و سرعت نصب این نما بالاست و از طرفی به دلیل تجزیه پذیر بودن چوب به لحاظ محیط زیستی بسیار مناسب است. همچنین با انجام درست فرایند مقاوم سازی، چوب ها برای بهره گیری در شرایط مختلف آب و هوایی بسیار مناسب می باشند و خود عایقی قوی برای تبادل حرارتی به حساب می آیند. درست است که به دلیل تجزیه شدن چوب به لحاظ محیط زیستی آلودگی ایجاد نمیکنند ولی برای اینکه بتوانیم نمای چوبی داشته باشیم درختان زیادی می بایست بریده شوند. همچنین فرایند مقاوم سازی و تهیه چوب مرغوب و مقاومت بالا هزینه زیادی دارد. همچنین نکته دیگر در طرح اصلی خود چوب است که برای برخی از افراد جذابیتی ندارد.
  5. آیا امکان استفاده از چوبی برای نمای چوبی داخل ساختمان وجود دارد؟ بله، نمای چوبی را می توانیم هم در بیرون از ساختمان و ویلای خود و هم در داخل ساختمان برای طراحی داخلی مجموعه شامل نمای چوبی پشت تلویزیون، نمای چوبی دیوار، نمای چوبی آشپزخانه، نمای چوبی اتاق نظافت، نمای چوبی اتاق مطالعه یا کار و غیره استفاده نماییم.

نمونه طراحی نما گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.
طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

چالش اصلی پروژه این بود که زمان ارجاع کار به دفتر همستان، سازه و تاسیسات آن طراحی و اجرا شده بود. بنابراین طراح ناچار بود که مطابق با س...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *