طراحی

10 مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی

10 مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی علاوه بر رعایت الزامات مربوط به زیبایی و شکیل بودن، می بایست محیطی امنی برای زندگی افراد فراهم آورد تا آرامش لازم را در آنها ایجاد نماید. طراحی داخلی نیاز به پیچیدگی زیاد ندارد و می تواند در عین سادگی زیبا باشد. به عبارت بهتر صرف هزینه زیاد به معنی زیبایی بیشتر ساختمان شما نخواهد بود. خلاقیت معمار در کنار آموخته های قبلی وی به طراحی دکوراسیون داخلی کمک می نماید تا با توجه به بودجه کارفرما، فضایی زیبا و منحصر به فرد را ارائه دهد. در اینجا قصد داریم 10 مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی را برایتان معرفی نماییم؛ چرا که شناخت درست متریال های دکوراسیون داخلی و بکارگیری صحیح آنها در فضا، می تواند فضایی دلربا و منحصر به فرد خلق نماید. متریال دکوراسیون داخلی می تواند ارزان و ساده باشد و با ترکیب درستی از نور، رنگ و بافت آنچه مد نظر کارفرماست را فراهم نماید.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

1. کفپوش چوبی

کفپوش چوبی

کفپوش چوبی

اولین مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی کفپوش چوبی است. کف پوش ها در انواع و رنگ های متنوع در بازار وجود دارند. این مصالح از چوب سخت و الوار چوبی درختان پهن برگ مثل بلوط، افرا، نارون، راش، توس، صنوبر و غیره تهیه می شود. این متریال به علت رنگ گرم و بافت طبیعی که دارند، به فضا گرما و ظرافتی خاص می بخشند. از این متریال در طراحی ویلا کلاسیک و طراحی نمای مدرن نیز به وفور استفاده می شود.

2. کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک

یکی دیگر از پرطرفدارترین و بهترین متریال های طراحی داخلی، کاشی و سرامیک می باشد. سرامیک دارای دوام زیادی است و این روزها نمای سرامیکی نیز در کشور ما رایج شده است. یکی از مهم ترین مزایای سرامیک، تنوع بسیار بالای رنگ ها و طرح های آن در بازار ایران است. معمولا از این متریال در طراحی و اجرای کف و دیوار آشپزخانه و حمام بهره برده می شود. بسته به سبک طراحی داخلی طرح های مختلفی از کاشی و سرامیک استفاده می شود.

3. سنگ طبیعی

سنگ طبیعی

سنگ طبیعی

سنگ یکی از زیبا ترین و البته گرانترین متریال های طراحی داخلی است. این متریال دوام بسیار بالایی دارد و نظافت آن بسیار آسان است. سنگ هایی از جمله مرمر، گرانیت و تراورتن در طراحی داخلی ویلا کلاسیک و نئوکلاسیک بسیار پرکاربرد و پرطرفدار هستند؛ این متریال به فضا جلال و شکوه خاصی می بخشد و به عنوان میز، کفپوش و حتی روکش دیوار استفاده می شود.

4. رنگ

رنگ

رنگ

از مهمترین متریال های دکوراسیون داخلی می توانیم به رنگ اشاره نماییم. این متریال در صورتی که نوع و تناژ آن به درستی انتخاب شود، به زیبایی فضا می افزاید. رنگ ها یکی از پرکاربردترین مواد دکوراسیون داخلی به حساب می آیند و با بهره گیری از رنگ می توان فضای اتاق را به سرعت و با هزینه بسیار کم تغییر داد.

5. کاغذ دیواری

کاغذ دیواری

کاغذ دیواری

یکی از آیتم های لوکس در طراحی داخلی کاغذ دیواری است که در طرح ها، بافت ها و البته رنگ های مختلف قابل دسترس است. بهره گیری از این متریال دکوراسیون داخلی به دیوارها عمق و جذابیت اضافه می نماید. از این رو کاغذ دیواری یکی از انتخاب های پرطرفدار در دیوارهای برجسته و البته کل اتاق می باشد.

6. پارچه اثاثیه منزل

پارچه اثاثیه منزل

پارچه اثاثیه منزل

اثاثیه و لوازم داخلی همچون مبلمان، کوسن ها و پرده می بایست از پارچه هایی با دوام و با کیفیت تهیه شوند. رنگ، الگوها و البته بافت متنوعی برای این پارچه ها وجود دارد که با توجه به سبک طراحی داخلی می توان از آن بهره برد.

7. استنلس استیل

استنلس استیل

استنلس استیل

آشپزخانه های مدرن به طور معمول از لوازم و وسایلی استفاده می نمایند که از استیل ضد زنگ تهیه شده است.

8. شیشه

شیشه

شیشه

از انواع متریال دکوراسیون داخلی که بسیار پرکاربرد و در واقع جزء ضروری طراحی است شیشه می باشد. بدون پنجره و یا روزنه ای شیشه ای نور طبیعی وارد فضا نمی شود و به همین خاطر امکان حذف آن وجود ندارد چرا که با حذف شیشه فضا دلمرده خواهد شد. به همین خاطر شیشه در پنجره ها، درها و عناصر تزیینی به کار برده می شود. شفافیت شیشه همانند قابی منظره روبروی خود را به تصویر می کند و نور خورشید را به درون ساختمان دعوت می کند و البته در طراحی ویلا کوچک این امکان را به طراحی می دهد که بزرگتر به نظر برسد چرا که نور وارد شده از پنجره و بازشوهایی بزرگ می تواند فضا را بازتر نشان دهد.

9. پنل های چوبی

پنل های چوبی

پنل های چوبی

صفحات و پنل های چوبی از جمله متریال جدید دکوراسیون داخلی به حساب می آیند که چه در طراحی ویلا سنتی و چه طراحی ویلا مدرن پرکاربرد هستند. در طراحی ویلا به سبک روستیک در سقف ها، در دیوار ویلای مدرن و یا حتی در طراحی ویلا به سبک اسکاندیناوی و یا طراحی ویلا به سبک جپندی که چوب یکی از متریال پرطرفدار است استفاده از این پنل های چوبی رایج می باشد و به فضا گرمای خاصی می بخشد. در واقع استفاده از این پنل های چوبی در کنار سایر انواع متریال های دکوراسیون داخلی در ایجاد فضایی دنج و روستایی با ایجاد فضایی شیک و ظاهری زیبا مناسب است.

10. قالیچه و فرش

قالیچه و فرش

قالیچه و فرش

اگر مایلید به نمای داخل ساختمان خود رنگ و لوکس بودن را اضافه کنید استفاده از قالیچه و فرش در طراحی کلاسیک را به شما توصیه می نماییم. فرش ایرانی نه تنها می تواند در کف ساختمان به عنوان کفپوش استفاده شود بلکه در انواع نفیس و در طرح هایی زیبا طراحی و تهیه می شوند که می توان آن را روی دیوار به صورت دیوار کوب نصب نمایید. علاوه بر مجلل شدن فضا استفاده از قالیچه و فرش گرما، راحتی و رنگ اضافه می نماید.

در اینجا نمیخواهیم تنها از 10 مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی برایتان بگوییم بلکه مایلیم جدیدترین متریال طراحی دکوراسیون داخلی را نیز به شما معرفی نماییم که می توان با ترکیب با بهترین متریالهای گفته شده پیش فضایی زیبا طراحی گردد.

مواد بیوفیلیک

مواد بیوفیلیک

جدیدترین متریال های دکوراسیون داخلی با توجه به رشد و تکامل روند طراحی داخلی به سرعت در حال تغییر است و همواره متریال های جدید در دکوراسیون داخلی ظاهر می شوند. برخی از این متریالهای جدید شامل مواد بیوفیلیک از جمله چوب ساختمان های قدیمی که احیا می شوند، سنگ های طبیعی، چوب پنبه و همچنین سایر مواد پایدار و یا مواد بازیافتی را در می گیرد و از این مواد بیوفیلیک در طراحی داخلی سازگار با محیط زیست بهره برده می شود. مواد پایدار و بازیافتی مثل شیشه بازیافتی، چوب بازیافتی، فلزات و منسوجات باز هم با توجه به سازگاری آنها با محیط زیست دوباره به کار می روند. پنلهای آکوستیک نیز امروزه یکی از پرطرفدارترین متریال جدید در طراحی داخلی به حساب می آیند که برای کاهش سر و صدا و فضایی راحت استفاده می شوند. شاید تصور کنید که این متریال تنها برای فضای تجاری به کار می روند ولی اینطور نیست، این مواد در ساختمان های مسکونی نیز پرکاربرد می باشند. فناوری هوشمند یکی دیگر از متریالهای جدید در طراحی داخلی می باشند و شامل مواد ترموکرومیک که با در اثر تغییر دما تغییر رنگ می دهند و یا شیشه های هوشمند که می توانند شفاف یا مات شوند. بیومتریالها برای ایجاد مبلمان، پوشش های دیوار و وسایل تزیینی به کار برده می شوند.

پرده ها و روکش های فلزی در طراحی داخلی و عناصر تزیینی به کار برده می شوند. از دیگر متریال به کار گرفته شده در طراحی داخلی پنل سه بعدی برای دیوار، پرینت های دیجیتالی و سه بعدی، سطوح ضدمیکروبی، بتن جدید، نورپردازی به سبک جدید و مبلمان های منعطف و مدولار از جمله این متریالهای جدید دکوراسیون داخلی هستند.

پرسشهای متداول پیرامون 10 مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی

  1. انواع متریال دکوراسیون داخلی شامل چه مواردی می شود؟ بهترین انواع متریال دکوراسیون داخلی شامل کفپوش چوبی، کاشی و سرامیک، سنگ طبیعی، رنگ، کاغذ دیواری، پارچه اثاثیه منزل، استنلس استیل، شیشه، پنل های چوبی و قالیچه و فرش می باشند.
  2. رایج ترین انواع متریال دکوراسیون داخلی چیست؟ یکی از رایجترین متریال برای طراحی داخلی چوب است که در اکثر اثاثیه منزل، کابینت ها، کمد، کفپوش و حتی در برخی مواقع به عنوان روکش دیوار به شکل پنلهای چوبی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع از چوب نه تنها برای طراحی نما داخلی استفاده می شود بلکه برای نما بیرونی هم کاربرد دارد.
  3. انواع متریال دکوراسیون داخلی محبوب طراحان داخلی چیست؟ طراح داخلی همانند یک استایلیست شخصی می باشد که شما استخدام می کنید تا فضایی دلپذیر و آرامش بخش را با توجه به سلیقه و ترجیحات خود ایجاد نمایید. متریال محبوب بین طراحان داخلی که می تواند با هزینه کمتر هم شما را به هدفتان نزدیک تر نماید شامل رنگ ها و ترکیبات مختلف آنها، پارچه اثاثیه به خصوص پرده و مبلمان، نوع مبلمان و ناهارخوری و سایر لوازم دکوراتیو که می تواند زیبایی منزل شما را چندین برابر نماید.
  4. بهترین انواع متریال دکوراسیون داخلی کدام است؟ همانطور که در ابتدای این مقاله نیز به عنوان اولین مورد از انواع متریال دکوراسیون داخلی آورده شده است، چوب، در جایگاه نخست به صورت سخت و نرم چه در کف پوش ها چه در تهیه سایر اثاثیه منزل و یا به صورت دکوراتیو پرکاربرد و محبوب است.
  5. انواع متریال جدید برای دکوراسیون داخلی شامل چه مواردی می شود؟ از جدیدترین انواع متریال دکوراسیون داخلی می توانیم به مواد بیوفیلیک، مواد پایدار و یا مواد بازیافتی، پنلهای آکوستیک، فناوری هوشمند، بیومتریالها، پرده ها و روکش های فلزی، پنل سه بعدی برای دیوار، پرینت های دیجیتالی و سه بعدی، سطوح ضدمیکروبی، بتن جدید، نورپردازی به سبک جدید و مبلمان های منعطف و مدولار می باشد.

نمونه طراحی دکوراسیون داخلی گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.
طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی مریم

چالش اصلی پروژه این بود که زمان ارجاع کار به دفتر همستان، سازه و تاسیسات آن طراحی و اجرا شده بود. بنابراین طراح ناچار بود که مطابق با س...

ادامه مطلب

طراحی نما مجتمع مسکونی افتخاری

طراحی نما مجتمع مسکونی افتخاری

پروژه مسکونی مهندس افتخاری در زمینی به مساحت 320 مترمربع در شهر شهریار واقع شده است و شامل 5 طبقه مسکونی بر روی پیلوت بوده که در مجموع ...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *