طراحی

نورپردازی نما

نورپردازی نما

هویت یک ساختمان فقط در روز نباید قابل مشاهده باشد، بلکه در شب نیز باید به راحتی جزییات آن دیده شود و نظر بیننده را به خود جلب کند. اگر احساس می کنید خانه شما سوت و کور است و در شب منظری لذت بخش برایتان ایجاد نمی نماید توصیه میکنیم با نورپردازی درست به نمای ساختمان جلوه ای زیبا و دلفریب ببخشید. برای نورپردازی صحیح بهتر است کار را به دست کاردان بسپارید و از معماری حرفه ای کمک بگیرید. معماران با توجه به سبک طراحی ساختمان شما اقدام به نورپردازی نما می کنند. این کار نه تنها ساختمان یا ویلای شما را در معرض دید همگان در روز قرار می دهد بلکه به آسانی با نورپردازی درست در شب نیز چشم را خیره خواهد کرد. شاید وقتی به سفر می روید و از بناهای تاریخی در شب دیدن می کنید احساس نوستالژی و رویایی بودن بیشتری را احساس خواهید کرد به همین خاطر با نورپردازی صحیح می توانیم جلوه بصری خاصی به این بناهای تاریخی ببخشیم. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره نورپردازی نما هستید با ما همراه شوید. برای اطلاع از قیمت طراحی نما به لیست قیمت طراحی نما مراجعه کنید.

 

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران طراحی گروه معماری همستان تماس بگیرید.

نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نمای ساختمان

طراحی نما ساختمان و طراحی نمای ویلا تنها شامل طرح نما در سبک های مختلف کلاسیک، طراحی نمای مدرن و غیره نیست بلکه شامل این مساله می شود که چطور با اضافه کردن جزییات دقیق زیبایی و جلوه نما چندین برابر شود. طراحی نورپردازی نما در سبک های مختلف صورت می گیرد ولی به طور کلی این طراحی هماهنگ با طرح نما ساختمان و ویلای شماست و در واقع برای تاکید و بهتر دیده شدن نما به کار برده می شود. البته بهتر است به این مساله اشاره کنیم که نما بدون نورپردازی حس زندگی را از ساختمان و ویلای شما در شب می گیرد. نورپردازی با توجه به فضاهای پر از جزییات و یا خالی از آنها و رعایت اصول نورپردازی می تواند ظاهر نما را به خوبی نمایان کند. برای طراحی نورپردازی نما می بایست به سطح بودجه کارفرما، تفاوت بین نورپردازی خانه مسکونی و تجاری، ضوابط عمومی نورپردازی در اصول طراحی نما، ویژگی های ساختمان که نیاز داریم بیشتر به آن بها دهیم، توجه شود.علاوه بر اینکه از لحاظ معماری اضافه کردن نورپردازی به نما اهمیت زیادی دارد از لحاظ شهرسازی نیز مهم است و به زیبایی شهر می افزاید. توجه داشته باشید ضوابط مربوط به کمیته نما به لحاظ نورپردازی فقط در طبقه اول مجاز به طراحی نورپردازی هستیم و فقط می بایست روشنایی طبقه همکف و طبقه بالای آن تامین شود و هیچ عضوی از نورپردازی نباید دیده شود.

نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی نما چیست؟

نورپردازی نما چیست؟

اولین بخشی که بیش از هر چیزی چشم بیننده را به خود خیره می کند نمای ساختمان است که در روز به خوبی دیده شده و برای اینکه در شب نیز جلوه داشته باشد نیاز به نورپردازی مناسب دارد. علاوه بر نورپردازی دکوراسیون داخلی با توجه به سبک طراحی ویلا و ساختمان شما، نورپردازی بیرون نیز نمای بیرونی ساختمان را تحت تاثیر قرار می دهد. نورپردازی بیرون هم برای نما و هم برای محوطه انجام می شود. همانطور که پیش تر اشاره کردیم نورپردازی می تواند زیبایی شهر را چندین برابر نماید. یکی از نکاتی که به هنگام نورپردازی نما می بایست به آن توجه نماییم مصرف انرژی الکتریکی است. با توجه به اینکه سیستم نورپردازی هزینه زیادی دارد می بایست به صرفه ترین نوع نورپردازی برای ساختمان به کار گرفته شود. همچنین نورپردازی می بایست به طرز صحیح نور را هدایت نماید تا نما به درستی قابل رویت باشد و نورپردازی به جای زیبایی به زشتی نما بیافزاید. برای اینکه نورپردازی ساختمان مسکونی، اداری، تجاری به خوبی انجام شود نیاز است از متخصصین و معماران حرفه ای کمک گرفته شود. توجه به جزییات نما و نورپردازی درست برای جزییات کوچک باعث بهتر دیده شدن آن می شود و همچنین می بایست یکپارچگی و وحدت در نورپردازی حفظ شود و از تنوع زیاد خودداری شود. از طرفی به کارگیری نورهای خورشیدی با اینکه زیبایی منحصر به فردی به نما می افزاید ولی به این دلیل که چراغ های مربوط به این نوع نورپردازی از لحاظ صرفه جویی انرژی مناسب نیستند به همین خاطر استفاده بیش از حد آن می تواند از لحاظ انرژی هزینه زیادی برای کارفرما ایجاد نماید.

انواع چراغ نورپردازی نما

نورپردازی ثابت

نورپردازی ثابت

دسته بندی های مختلفی برای نورپردازی نمای ساختمان وجود دارد ولی پیش از آنکه سراغ چراغ نورپردازی نما و انواع آن برویم بهتر است انواع نورپردازی که می تواند توسط معماران به کار گرفته شود و رایج است را برایتان معرفی نماییم. با توجه به شناخت از نما و کاربری سازه می توان انواع نورپردازی را به دو صورت ثابت و متغیر تقسیم بندی کنیم. توجه داشته باشید که به طور معمول نورپردازی ساختمان های مسکونی به صورت ساده برای ایجاد آرامش انجام شده و طیف نورها و افکت های مربوط به آن بسیار محدود و ملایم می باشند.

  • نورپردازی ثابت

نور مصنوعی مسی

نور مصنوعی مسی

نام گذاری این سبک نورپردازی به دلیل ثابت بودن طیف رنگی نور و شدت نمایش آن می باشد. در هیچ یک از این ویژگی ها نه شدت و نه طیف نور تغییری ایجاد نمی شود و هیچ نوع افکتی برای نمایش آن نیست. برای اینکه نورپردازی به صورت ثابت صورت گیرد می توان تنها از یک رنگ یا از چند رنگ برای این کار بهره برد. در نورپردازی ثابت تک رنگ، یک رنگ با توجه به کاربری سازه و فضای محیط آن انتخاب و سپس تمامی این نورها به سمت المان های مشخص در نما تابیده می شود و تایید بیشتری روی این المان ها با این نورپردازی قرار می گیرد. رنگ هایی که می توان برای این نورپردازی ثابت به کار برد شامل قرمز، سبز، آبی، سفید یخی، مهتابی، نور طبیعی خورشید، آفتابی و نهایتا آمبر می گردد. از طرفی با توجه به طرح بنا می توان از راه های خاصی از جمله فیروزه ای، یاسی، بنفش و غیره نیز بهره برد. برای اینکه بتوانیم تفاوت های ساختاری نما را بهتر نشان دهیم می توانیم از نورپرازی ثابت چند رنگ استفاده کنیم که قادر است جنس، رنگ و جزییات نما را بیشتر نشان دهد.

  • نورپردازی متغیر

نور متغیر

نور متغیر

در این نورپردازی که با نام نورپردازی متغیر شناخته می شود و می توان طیف نور و شدت نور را تغییر داد. به طور کلی از این نوع از نورپردازی برای مراکز تجاری، تفریحی و گردشگری بهره برده می شود. یکی از رایج ترین و ساده ترین روشهای نورپردازی متغیر شامل نورپردازی RGB می شود که در این روش نور در همه پیکسل های نوری به صورت هماهنگ تغییر می نماید و به صورت یکنواخت قابلیت روشن کردن یک طیف نور با یک افکت را دارد. البته یکی از مشکلات مربوط به این نوع نورپردازی این است که قابلیت دستور دادن در این شیوه وجود ندارد و تغییر رنگ تنها در محدوده بین قرمز، سبز و آبی انجام می شود. یکی سری از نورپردازی ها با استفاده از یک یا چند عدد چراغ انجام می شود که با هم یک پیکسل نوری را تشیل می دهند و این پیکسل نوری قابلیت آدرس پذیری و دریافت دستور برای روشن شدن، تغییر رنگ و کاهش و افزایش شدت نور را هماهنگ با سایر اجزا دارد.

تجهیزات نورپردازی نما

تجهیزات نورپردازی نما

تجهیزات نورپردازی نما

انواع چراغ هایی که برای نورپردازی استفاده می شوند و تجهیزات آنها شامل چراغ های LED، ریسه نوری خطی، پروژکتور، نورهای دفنی، نور دکوراتیو، نور LED رنگی، جت لایت و وال واشر دیواری LED می شود. یکی از پرکاربردترین انواع تجهیزات نورپردازی در سبک های مختلف از جمله نورپردازی نما کلاسیک، نورپردازی نما رومی، نورپردازی نما مدرن شامل ریسه های خطی می شود. در واقع این ریسه های از به هم پیوستن لامپ های LED در کنار یکدیگر به دست می آیند و از این رو دارای طراحی متنوع و رنگ های مختلف بر اساس سلایق کارفرمایان می باشند. این نوع از تجهیزات در دور تا دور پنجره ها، نرده ها و روی نما استفاده می شود.

در صورتی که ساختمان شما ارتفاع زیادی دارد و مایلید نمای ساختمان شما از تابشی خطی یا عمودی بهره ببرد نیاز است از جت لایت استفاده شود. این نوع از نورپردازی استحکام و مقاومت بیشتری در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و ریزشهای باران و برف دارد و به همین خاطر برای ساختمانهایی که نیاز به نور عمودی با برد بالا دارد استفاده از جت لایت توصیه می شود.
از طرفی وال واشر LED نیز یکی دیگر از انواع تجهیزات برای کننترل جهت و زاویه تابش نور می باشد و شدت نور زیادی برای نورپردازی فراهم می کند. استفاده از این چراغ ها در نورپردازی در انواع شرایط جوی و آب و هوایی به دلیل اتلاف کم توان مصرفی آنها گزینه مناسبی به حساب می آید.

یکی دیگر از انواع تجهیزات نورپردازی چراغ های دفنی می باشند که معمولا برای نورپردازی محوطه و بیرون ساختمان استفاده می شوند و این لامپ ها دارای قابلیت کنترل ریموت و دوام بالا در برابر آسیب های مختلف ناشی از خط و خش می باشند.

پروژکتور یا نورافکن ها برای محیط های وسیع و باز مناسب می باشند و از این رو از این چراغ ها برای محیط های باز، ورزشگاه و استادیوم های ورزشی و یا تابلوهای تبلیغاتی استفاده می شود چرا که دارای توان کمتر و هزینه های نگهداری کمی دارند.

نورپردازی نمای ساختمان ساده

نورپردازی نمای ساختمان ساده

نورپردازی نمای ساختمان ساده

همانطور که اشاره کردیم نورپردازی نما به ساختمان جذابیتی خاص می بخشد. در گذشته نورپردازی تنها برای ساختمان های تجاری، فرهنگی مثل موزه ها و البته نمای مغازه ها به کار برده می شد ولی امروزه نورپردازی نمای یک ساختمان ساده می تواند نما را زیبا و چشم نواز کند. بسته به هدف کارفرما و زیبایی طراحی معماری حرفه ای می تواند به برجسته کردن بخشی از نما و یا متمایز کردن آن از سایر ساختمان ها بپردازد. نکاتی که می بایست به هنگام طراحی نورپردازی به آن توجه شود شامل شدت نور و رنگ آن، محل قرارگیری منبع نور، هماهنگی و وحدت طراحی بین نورپردازی و متریال ساختمان، توجه به برجسته سازی نمای ساختمان و محیط اطراف آن، در نظر گرفتن ارتفاع لازم برای نصب تجهیزات و همچنین فاصله بین تجهیزات جهت نورپردازی می گردد. برای نورپردازی نمای ساختمان دو طبقه و نورپردازی نمای ساختمان یک طبقه و حتی ساختمان های بلند و برج های تجاری می توان از سبک های مختلفی از جمله نورپردازی خشن بر روی سطوح و المان های کوچک در نما، نورپردازی واحد و یکپارچه برای نقطه یا سطح وسیعی از نما، نورپردازی داخلی و خارجی برای قسمت هایی از درب های ورودی وخروجی، پنجره ها و بازشو و غیره و البته نورپردازی منطقه ای که در نقطه ای خاص برای مثال مجسمه ها یا سرستون ها اتفاق می افتد.

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی

نورپردازی نمای ساختمان ویلایی

روش های زیادی برای طراحی ویلا وجود دارد که شامل ویلا کلاسیک، طراحی ویلا به سبک بوهو، طراحی ویلا به سبک اسکاندیناوی، طراحی ویلا به سبک جپندی، طراحی ویلا به سبک ساحلی، طراحی ویلا به سبک روستیک، طراحی ویلا مینیمال، طراحی ویلا جنگلی و طراحی ویلا فلت می شود و از این رو نورپردازی نیز می بایست مناسب با سبک طراحی انجام شود. با توجه به اینکه ویلا جایی برای تفریح و استراحت است معمولا تراس یا روف گاردن با دید منظر وسیعی برای آن تعبیه می شود که نورپردازی آن می تواند فضایی مطبوع برای شما و خانواده تان فراهم کند. از طرفی لازم به ذکر است علاوه بر تراس، روف گاردن یا پاتیو برای نشستن ویلای شما احتمالا استخر و محوطه ای دارد که نورپردازی آن بهتر است در راستای طراحی ساختمان صورت گیرد. در نورپردازی ویلا همچنین توجه به نورپردازی مسیر تعبیه شده از ورودی به داخل ساختمان، راه پله ها، آلاچیق در طراحی محوطه اهمیت زیادی دارد که می تواند با استفاده لامپ های کوتاه یا بلند با شدت نور کم یا زیاد انجام شود.

نورپردازی نما کلاسیک

نورپردازی نما کلاسیک

نورپردازی نما کلاسیک

از ویژگی های طراحی نما کلاسیک یا نما رومی می توانیم به قوسهای زیبا، ستون و سرستون های زیبا اشاره نماییم و از این رو برای اینکه بتوانیم این زیبایی ها را در شب نیز مشاهده نماییم نیاز به نورپردازی نمای رومی داریم. نورپردازی ها می توانند زیبایی و جذابیت این نما را چندین برابر می نماید. طراحی نما رومی توسط معماران حرفه ای انجام می شود و با تصمیم آنها در طراحی نما می توان نمای رومی یا نمای کلاسیک را در شب زیباتر و برجسته تر نشان دهیم. البته می بایست از لامپ ها و وسایل با کیفیت برای نورپردازی در این سبک استفاده شود تا با گذشت زمان پس از اجرا آسیبی به نورپردازی نما رومی وارد نشود. برای این روش از تجهیزات نورپردازی شامل جت لایت، والواشر دو لاین، پروژکتورهایی در توان های مختلف استفاده می گردد.
برای اینکه جلوه نمای رومی افزایش یابد نیاز است لبه های سقف ها، ستون ها، کنار پنجره ها، قرنیز ها، سر ستون ها، مجسمه ها و البته همه جزییاتی که منجر به جذابیت سبک کلاسیک شده است با قرار گرفتن چراغ جلوه ای رویایی و شگفت انگیز به ساختمان را افزایش دهیم. از طرفی همانطور که در ابتدا اشاره کردیم صرفه جویی در انرژی اهمیت زیادی دارد و از این رو از LED های کم مصرف در نمای بیرونی ساختمان بهره برده می شود و این نورپردازی جذابیت و لوکس بودن فضا را القا می کند. لازم به ذکر است یک ساختمان و معماری کلاسیک دارای نورپردازی پیچیده تری است چرا که دارای جزییات بیشتری است.

نورپردازی نمای ساختمان مدرن

نورپردازی نمای ساختمان مدرن

نورپردازی نمای ساختمان مدرن

سبک مدرن در طراحی نما سبکی آزاد را دنبال می کند و البته از هر گونه تجملات و جزییات زیاد جلوگیری می شود. از این رو نورپردازی برای ساختمان های مدرن به صورت ساده و به دلیل خطوط صاف و تمیز به طور معمول با نورپردازی خطی صورت می گیرد. این نورهای مصنوعی ساختمان مدرن ما که ساده است را جذاب تر از قبل می نماید. می بایست تعادل در نورپردازی و محیط اطراف آن نیز در نظر گرفت تا زیبایی بنا علاوه بر روز در شب نیز چشم نواز باشد. نورپردازی برای ساختمان مدرن معمولا به دو دسته تقسیم بندی می شود که شامل نورپردازی نمای آجری و نورپردازی نمای ساختمان سنگی می باشد.

نورپردازی نمای آجری

نورپردازی نمای آجری

نورپردازی نمای آجری

در نورپردازی آجری استفاده از وال واشرها در نزدیکی کار به این دلیل که خلل و فرج آجر را واضح تر از قبل نشان می دهد به همین خاطر هم استایل نورپردازی نما آجری کمی متفاوت تر است و سعی می شود که نورپردازی حالت کلی تر داشته باشد.

نورپردازی نمای ساختمان سنگی

نورپردازی نمای ساختمان سنگی

نورپردازی نمای ساختمان سنگی

در نورپردازی نما سنگ مدرن می توانیم از نور مخفی استفاده کنیم و قابلیت تاکید بر طراحی معمار را دارد. به همین دلیل معماری حرفه ای در هر قسمتی که پنجره و یا قابی وجود دارد اقدام به قرار دادن نور مخفی نمی کند. در واقع با قرار دادن این نور مخفی به جای نشان دادن نمای ساختمان و جلوه دادن به نما به نظر می رسد که خطاهای اتوکدی پر رنگ تر از قبل شده و روشی نادرست برای نورپردازی می باشد. به عبارت بهتر استفاده بیش از حد از نورپردازی فقط به شلوغی کار نهایی منجر و از زیبایی آن می کاهد.

قیمت طراحی نورپردازی نما

برای اینکه بتوانید قیمت طراحی نورپردازی نما و اجرای نورپردازی نما را تخمین بزنید توصیه می نماییم به مواردی از جمله متراژی که می بایست نورپردازی برای آن انجام شود، ارتفاع نما در ویلا و ساختمان شما، نوع و سبک نورپردازی، تجهیزات مورد نیاز و دستمزد کارگران و نهایتا موقعیت ساختمان توجه نمایید.

پرسشهای متداول پیرامون نورپردازی نما

  1. نورپردازی نما چیست؟ طراحی نورپردازی نما در سبک های مختلف صورت می گیرد ولی به طور کلی این طراحی هماهنگ با طرح نما ساختمان و ویلای شماست و در واقع برای تاکید و بهتر دیده شدن نما به کار برده می شود.
  2. طراحی نورپردازی نما براساس چه اصولی انجام می شود؟ برای طراحی نورپردازی نما می بایست به سطح بودجه کارفرما، تفاوت بین نورپردازی خانه مسکونی و تجاری، ضوابط عمومی نورپردازی در اصول طراحی نما، ویژگی های ساختمان که نیاز داریم بیشتر به آن بها دهیم، توجه شود.
  3. انواع چراغ نورپردازی نما شامل چه مواردی می شود؟ انواع چراغ هایی که برای نورپردازی استفاده می شوند و تجهیزات آنها شامل چراغ های LED، ریسه نوری خطی، پروژکتور، نورهای دفنی، نور دکوراتیو، نور LED رنگی، جت لایت و وال واشر دیواری LED می شود.
  4. قیمت طراحی نورپردازی نما چطور مشخص می گردد؟ متراژی که می بایست نورپردازی برای آن انجام شود، ارتفاع نما در ویلا و ساختمان شما، نوع و سبک نورپردازی، تجهیزات مورد نیاز و دستمزد کارگران و نهایتا موقعیت ساختمان برای قیمت طراحی نورپردازی نما اهمیت دارد.
  5. روش نورپردازی نما در ساختمان ها به چه صورت است؟ با توجه به شناخت از نما و کاربری سازه می توان انواع نورپردازی را به دو صورت ثابت و متغیر تقسیم بندی کنیم. نام گذاری این سبک نورپردازی به دلیل ثابت بودن طیف رنگی نور و شدت نمایش آن می باشد. همچنین در نوع دوم از روش نورپردازی که با نام نورپردازی متغیر شناخته می شود و می توان طیف نور و شدت نور را تغییر داد.

نمونه طراحی نما گروه معماری همستان

همراهان گرامی گروه معماری همستان می توانید از سایر طراحی های گروه ما بازدید نمایید.
طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی آقای شیرافکن

طراحی نما و دکوراسیون داخلی مجتمع مسکونی آقای شیرافکن

ساختمان مسکونی آقای شیر افکن واقع در شهر همدان در منطقه استادان در زمینی به مساحت 503 متر مربع، با موقعیت شمالی در شش طبقه روی همکف طرا...

ادامه مطلب

طراحی نما و دکوراسیون داخلی کارخانه خودچسب

طراحی نما و دکوراسیون داخلی کارخانه خودچسب

طراحی نما و دکوراسیون داخلی پروژه خودچسب از حساسیت ها و اهمیت های بسیاری برخوردار بود. اول این که پروژه در مجاورت اتوبان فتح( جاده قدیم...

ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *